Donderdag Zweeds examen. - Reisverslag uit Kalmar, Zweden van Annemarije Medemblik - WaarBenJij.nu Donderdag Zweeds examen. - Reisverslag uit Kalmar, Zweden van Annemarije Medemblik - WaarBenJij.nu

Donderdag Zweeds examen.

Door: Annemarije

Blijf op de hoogte en volg Annemarije

13 Oktober 2007 | Zweden, Kalmar

Donderdag ochtend had ik om 8 uur (wow een verschil met de afeglopen paar dagen :P) visualisering. We kregen een nieuwe opdracht. WE moesten een 3D poppetje namaken wat al bestaat joan of d’arc. Het is een figuurtje uit een computerspelletje en de leraar vertelde ons dat als we dit poppetje maakte het ons minstens 22 uur koste om haar te maken in het 3DS max programma. Ik geloofde dit ook na een paar uur wel want toen ik om 12 uur weer richting huis ging had ik alleen nog maar de voet en het scheenbeen af. Gelukkig hoef je maar de helft te maken en kun je het figuurtje later spiegelen. Het is veel werk maar wel leuk want als we dit gemaakt hebben kun je ook jezelf maken op precies dezelfde manier.
Thuis had ik even genoeg gehad van al het huis werk dus ging ik eerst ff niks doen en lekker een boterham eten.. Ik had eindelijk bruin brood gevonden in de maxi dat een beetje leek op nederlands brood. Al het brood is hier bijna gezoet en dus niet te eten met kaas..(althans vind ik) ik sprak met alex af om om een uur of half 2 samen weer zweeds te gaan leren. Dit deden we tot een uur of 4. We hadden om half 5 examen dus kwart over 4 fietste we nogal zenuwachtig richting het gebouw. Iedereen was nogal opgelaten. We hadden het examen in een groot lokaal waar de banken omlaag liepen richtting een podium waar de andere zweedse lerares zat (van de groep waar de fransen enz zweeds van hadden gehad) Sommige opdrachten waren erg makkelijk. De eerste vraag luidde ‘Vad heter du?’ geen hond die dat niet kon beantwoorden maar halverwegen hadden we toch wat pittige grammatica vragen ertussen zitten maar ik denk wel dat ik het erg goed gemaakt heb. We moesten bijvoorbeeld ook tijden aangeven (klokkijken) en vertellen wat je voor ontbijt en lunch en avondeten had gegeten. Dit was niet moeilijk te beantwoorden.
Na het examen ging ik weer samen met alex naar huis. Olof en Emma hadden beloofd voor ons een feestlijke maaltijd te koken omdat we ons examen hadden gehad.. We zouden om 8 uur gaan eten dus keken alex en ik eerst nog een romantische dvd ‘kate en leopold’ op mijn kamertje. Rond 8 uur waren lucie en olivier (ook Frans) ook gearriveerd. Zij zouden ook meeeten omdat ze immers zondag ook voor ons hadden gekookt. Tot verbazing kwam onze 4e buurmeisje (eenzweeds meisje die we the ghost noemen omdat we haar echt nooit zien) malin ook meeeten. Olof en emma hadden echt heeerlijk gekookt (tot verbazing van mij en alex omdat ze eigenlijk altijd fast food eten of taco’s) we aten soort aardappelanders met lekkere kippenboutjes met een heerlijk sausje en lekkere salade met quacamole erin.
Na het eten bleven we nog lang nazitten en hadden we de labtop van alex en de box van olof ook in de keuken gezet voor wat gezellige muzie. Esmee kwam ook nog even buurten ze had net haar zus en haar oma van het station opgehaald en ze stelde mij aan hun voor. Haar zus (die spekend op haar lijkt) en haar oma slapen hier in het hotel in kalmar. Niet veel later gingen hun ook weer naar bedeneden omdat es haar oma en zus nogal moe waren van de reis.
Wij zaten met zijn allen nog lang in de keuken na te kletsen..
Wel tot een uur of 2. Maar toen ging ik toch echt naar bed omdat ik ook al om 8 uur op school had gezeten die ochtend was ik aardig moe. Ik belde nog even met niek.. en ging toen lekker slapen..

• 17 Oktober 2007 - 09:10

Wil Warnier:

Hallo Annemarije ik duim voor een goede afloop van je examen,en smakelijk eten liefs Wil.